Om oss

Ni hittar oss på ”solen och vindarnas ö” (läs Öland) lantligt beläget i en liten by som heter Törnbotten. Här bor jag som står bakom uppfödningen, Anna Thisell tillsammans med mina tre barn, ett gäng Ragdollkatter och våra hundar Gibson, Lexus och Alva. Våra kaniner räknas som våra familjemedlemmar och lever ett härligt och stimulerande kaninliv i stora burar och regelbunden utevistelse i sina hagar.

Vi vill att de kaniner som föds hos oss får de bästa förutsättningarna för att bli sociala, friska och sunda – vi har nolltolerans mot sjukdomar och defekter och väljer våra avelsdjur med stor omsorg.

Djur har alltid varit en stor del av mitt liv och delats med både hästar, hundar, katter och kaniner. Törnbottens Kaniner startades upp 2012 och drevs fram till och med 2017. Då låg fokus på Dvärgvädur som är en av mina favoritraser – härligt temperament och lagom storlek. I många år var det Japantecknat i olika varianter som gällde men emellanåt slank det även in lite andra färger samt ett gäng Hermeliner. Jag började med sällskapsavel men övergick snabbt till utställningskaniner – jag ansökte om uppfödarnummer och började ställa ut mina kaniner vilket var väldigt roligt.

2020 startades kaningården upp igen och i dagsläget har vi cirka ett tiotal kaniner av rasen Miniature Lop (ofta kallad Minilop) från bland annat Ungern och Tyskland.

Jag har drygt åtta års yrkeserfarenhet som djursjukvårdare på djursjukhus vilket har gett mig en gedigen kunskap om djur och djursjukvård. En trygghet när man tar steget till att ansvara för en egen uppfödning. Numera arbetar jag som verksamhetschef på ett kommunägt energibolag – fritiden spenderas med familjen och så alla våra djur såklart! Sedan 2014 har jag även en uppfödning av Ragdollkatter – för den som vill veta mer om mina katter går det fint att kika in på lilmagics.se.

Det är inte helt ovanligt att man hittar mig med en kamera i högsta hugg – såväl katter som kaniner här hemma är flitigt fotograferade och de flesta ställer snällt upp som fotomodeller.

Är du intresserad av att veta mer om oss och våra kaniner – slå en signal eller skicka ett mail.  Tack för att du besökte vår hemsida – välkommen åter!