Köpinformation

Här går vi igenom hur det går till när du köper en kanin från oss – vi har ingen kölista utan vi har valt att lägga den tiden på våra kaninungar istället. Vi förbehåller oss alltid rätten att själva välja hem till våra kaninungar. Följ oss gärna på våra sociala medier – då hålls du hela tiden uppdaterad om vad som händer i kaningården. Där lägger vi ut löpande information och du kan även följa vardagen med våra kaniner, du får se planerade kullar, när ungarna har kommit, hur dom växer och utvecklas – och mycket mer såklart! På hemsidan hittar du mer detaljerad information som alltid hålls uppdaterad.

Tänk på att det är ditt ansvar att visa intresse och hålla kontakten – vi jagar inga köpare utan släpper hellre kaninen vidare till någon som visar mer intresse.

INTRESSEANMÄLAN

När ungarna läggs ut till salu på hemsidan omkring 4-6 veckor gamla kan du anmäla ditt intresse för en specifik kaninunge. Den är då tillräckligt gammal för att vi ska känna oss säkra på att allt är bra och den har även gått igenom sina första hälsokontroller. Du skickar din intresseanmälan via ett mejl till oss där du beskriver hemmet du erbjuder en ny familjemedlem. Är du under 18 år vill vi att en förälder tar kontakt.

Är du intresserad av en specifik kombination eller färg går det bra att göra en intresseanmälan via mejl i förväg och du har då chans att förboka en unge i en specifik kull när de är födda.

TINGNING

När man tackat ja till att tinga är det dags att betala in tingningavgiften (handpenning). Det är alltid halva köpesumman som betalas in i förskott via Swish, betalningen ska märkas med ”Tingavgift + kaninens namn. Först när tingningsavgiften är betald är kaninen att räkna som tingad och detta behöver göras inom 24 timmar från det att du tackat ja. Skulle du som köpare ångra dig innan hämtning av kaninen betalas INTE tingningsavgiften tillbaka då vi hållit kaninungen till dig och nekat andra köpare. Skulle däremot kaninen bli sjuk eller avlida betalas den självklart åter om vi inte kan erbjuda likvärdig kanin.

HÄMTNING

Omkring en vecka innan din kanin är leveransklar bokar vi in dag och tid för hämning. Besöket tar max 45 minuter och tiden startar när vi avtalat tid, blir ni sena har ni mindre tid här. Vi ber er respektera och hålla tiden då det ofta är besök inplanerade både innan och efter. Dyker du inte upp och vi inte hör något från dig på 12 timmar avbryts tingningen och kaninen erbjuds till annan intressent.

Hämtning ska ske på överenskommet datum, behövs längre tid för att hämta din kanin så kan du hyra in kaninen på inackorderingen – i mån av plats! – tills du kan hämta den. Kostnad för inackordering är 50 kr per dygn. Resterande del av köpesumman samt kostnad för inackordering ska betalas i förväg för att vi ska hålla kvar kaninen.

Vid hämtning går vi igenom medföljande papper och foder samt gör en gemensam hälsokontroll på kaninen. Ta tillfället i akt att ställa alla eventuella frågor innan ni kan åka hem tillsammans med er nya familjemedlem. Glöm inte att ta med transportbur!

Vid hämtning betalas resten av köpesumman på samma sätt som vid tingning – via Swish.


VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM KANINKÖP

Vad kostar en kanin?

Våra Minilopar kostar 1200 kr. Kaninen tingas genom att halva köpesumman betalas i förskott. Skulle du som köpare ångra dig betalas tingningsavgiften inte tillbaka.

När kan man tinga kaninen?

Ungarna kan tingas tidigast när de läggs ut här på hemsidan och de fyllt fyra veckor. Vi har ingen kölista utan du som köpare får själv vara aktiv och hålla koll på när ungarna läggs upp till salu på hemsidan.

Bettfelskontrollerad?

Våra kaniner är från tidig ålder bettfelskontrollerade flera gånger och säljs endast om allt ser bra ut. Viktigt att tänka på är att bettfel också kan uppkomma av skada eller felaktig kost. Fråga oss gärna om råd!


När ska kaninen hämtas?

Kaninen är vid leverans minst åtta veckor, bettfelskontrollerad och kloklippt. Den får med sig övergångsfoder, härstamningsbevis/stamtavla samt ett informationsblad. Tänk på att det är du som köpare som tar med dig transportbur/låda.

Livslång support

Vi finns tillgängliga för våra köpare i största möjliga mån och besvarar frågor och funderingar. Vi hjälper gärna till och visar hur man klipper klorna eller berättar vad man ska tänka på när det gäller utfodring, skötsel med mera. Det går fint att ställa frågor via mejl, telefon eller vid leverans.

Lämna tillbaka en kanin?

Skulle något hända som gör att du måste göra dig av med din kanin igen, som exempelvis allergi – hör gärna av dig till oss. Vi kan i mån av plats om du lämnar med bur, ta tillbaka kaninen och omplacera den åt dig. Köpesumman återbetalas ej.